Organisatie

In het Drents Jeugdorkest krijgen de jongeren niet alleen de kans zich op muzikaal gebied te ontwikkelen, maar ook op organisatorisch vlak. Zo bestaat het dagelijks bestuur van het orkest, het Orkest Management, uit leden van het orkest die graag een steentje bijdragen aan de organisatie van repetities, repetitieweekenden en concerten. Daarnaast zitten andere leden in de verschillende commissies: muziekcommissie, PR-commissie en tourneecommissie. De muziekcommissie bepaalt samen met de dirigenten wat er op de lessenaar komt, de PR-commissie bekommert zich over de facebook en de site en de tourneecommissie zorgt elk jaar weer voor een onvergetelijk tournee.

Gezelligheid

Wat is er nou mooier dan met een groep vrienden met dezelfde passie op hoog niveau muziek maken? Tijdens het muziek maken zijn de muzikanten natuurlijk erg serieus, maar het is vooral gezellig! Zo hebben we de grootste lol tijdens de repetities en concerten en zijn er genoeg feestjes op tournees en met repetitieweekenden. Ook is het geweldig om te zien dat het bij muziek niet uitmaakt hoe oud je bent of hoe je eruit ziet. Als je dezelfde passie hebt, groei je als groep naar elkaar toe, brengt de muziek je samen en doet de rest er niet toe. Kortom het is altijd gezellig en iedereen heeft hetzelfde doel: prachtige muziek maken!

Muziek

De muzikanten van het Drents Jeugdorkest zien regelmatig nieuwe muziek voorbij komen die gespeeld gaat worden. De muziek die wij spelen is heel gevarieerd: Mahler heeft op de lessenaar gestaan, maar ook Deep Purple, Queen en The Beatles zijn aan bod gekomen. Daarnaast zitten er ook altijd enkele marsen en filmmuziek stukken in het repertoire. We zorgen ervoor dat het repertoire altijd gevarieerd is en dat er regelmatig nieuwe stukken aan worden toegevoegd zodat het orkest en het publiek steeds van nieuwe muziek kunnen genieten.