Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Premièreconcert

13 april @ 19:45 - 23:00

€15

Op 13 april zal het Drents Jeugdorkest een speciaal concert geven in de Samenstroom in Meppel. Het hoogtepunt van de avond is de première van een nieuw stuk genaamd “When All is One”, gecomponeerd door de getalenteerde componist Luis Serrano Alarcón, speciaal voor dit orkest. De fundatie van de compositie wordt gevormd door de input die leden van het Drents Jeugdorkest hebben geleverd. Op basis van de sleutelwoorden waarmee de leden het DJO hebben beschreven, heeft Luis Serrano Alarcón geprobeerd het zo ongrijpbare DJO-gevoel te vangen in muziek.

Een grote wens voor het stuk was dat het nieuw, fris en uniek moest zijn. Vooruitstrevend, de toon zetten voor de nieuwe blaasmuziek van de 21ste eeuw. Niet ‘zomaar een leuk liedje’, maar toonaangevend. Dit is een van de redenen waarom er is gekozen voor Luis Serrano Alarcón. Zijn muziek is een cocktail van verschillende muziekstijlen en instrumenten, en zo ook de DJO-compositie. Het stuk bevat een mix van jazz tot klassiek, en naast de normale harmoniebezetting zitten er ook een harp en een piano in het stuk.

De compositie draagt de titel “When All Is One”. Deze titel verwijst naar de verenigende kracht van muziek. Uit het woordweb gemaakt door de leden kwam namelijk naar voren dat het DJO, naast muziek maken, ook staat voor vriendschap en verbondenheid.

Het Drents Jeugdorkest, onder leiding van dirigent Arjan Dunning, heeft hard gewerkt om dit unieke première concert voor te bereiden. Het belooft een avond vol prachtige muziek te worden die zeker de moeite waard is om bij te wonen.

De inloop is vanaf 19:45 en het concert zal beginnen om 20:15. Tickets kosten 15 euro per stuk en kunnen worden gekocht aan de deur.

Gegevens

Datum:
13 april
Tijd:
19:45 - 23:00
Kosten:
€15

Locatie

De Samenstroom Meppel
Groenmarktstraat 2
Meppel, Drenthe 7941KS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie